Kutatóintézetek Tárt Kapukkal

Kutatóintézetek Tárt Kapukkal

Földet Értünk – Talajtani ismeretek mindenkinek

A Magyar Tudományos Akadémia idén novemberben is megrendezi a Magyar Tudomány Ünnepét, mely országos rendezvénysorozat közös gondolkodásra hívja a társadalmat, mely mind az egyént, mind a szűkebb értelemben vett közösségeket, így lényegében az egész emberiséget érintő kérdéseket tesz fel és tárgyal az érdeklődőknek. A 2015-ös évben kiemelten fontosnak tartja az Akadémia, hogy programjai lehetőséget teremtsenek arra, hogy a legfiatalabbak is megismerhessék a legújabb kutatási eredményeket, és vonzóvá tegyék számukra a kutatói pályát. Ennek fényében a programok összeállításánál idén különös figyelmet fordított az Akadémia a tudomány népszerűsítésére.

A Magyar Tudományos Akadémia hatalmas, közel félszáz kutatóintézetből álló kutatóhálózatot működtet, ahol folyamatosan nemzetközi szintű eredmények születnek. A Magyar Tudomány Ünnepén ezek az intézetek megnyitják kapuikat, és az érdeklődők országszerte interaktív laborlátogatásokon, előadásokon, bemutatókon vehetnek részt, melynek keretében az MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet is szeretettel várja a talajtan tudományára kíváncsi minden érdeklődőt, korhatárra való tekintet nélkül!

Időpont: 2015. november 26. (csütörtök), 10:00 – 17:00

Helyszín: MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet, 1022 Budapest, Herman Ottó út 15.

A rendezvényen interaktív talajtani bemutatókon lehet részt venni, amelynek keretében a gyerekek és a rendezvény felnőtt érdeklődői négy témakörben, különböző ismereti szinteken találkozhatnak a talajokkal, illetve azok jellemző tulajdonságaival kiemelve azok jelentőségét az ember életében, hangsúlyozva, hogy 2015-ben ünnepeljük a Talajok Nemzetközi Évét.

További részletek ezen a linken olvashatók: http://mta.hu/esemeny_2015/?event=5602

A Kutatóintézetek Tárt Kapukkal című rendezvénysorozat további eseményeiről ezen a linken tájékozódhat: http://mta.hu/tudomanyunnep/kutatointezetek-tart-kapukkal-136930

© 2013-2024 ATK TAKI
Impresszum | Adatkezelési tájékoztató