Száz éve született Stefanovits Pál

Száz éve született Stefanovits Pál

Száz éve született Stefanovits Pál, a hazai talajtan, talajtérképezés és talajosztályozás emblametikus, nemzetközi hírű tudósa, az MTA rendes tagja, a Szent István Egyetem emeritus professzora, valamint a Magyar Talajtani Társaság örökös elnöke.

Minthogy a talajtannal foglalkozó szakemberek, oktatók és kutatók (több generációt átölelve) életében a Stefanovits-féle életmű szinte mindenhol megjelenik térképezési, kutató és oktatói tevékenysége révén, a Magyar Talajtani Társaság az ATK Talajtani és Agrokémiai Intézettel közösen egy emléktábla felállítással szeretne tisztelegni e jeles tudós ember előtt. Az emléktábla tervezett avatására a professzor születésnapján, 2020. november 24-én került volna sor a volt lakóházánál, a Budapest, Frankel Leó út 9. számú ház előtt. A hatályos jogszabályokra és járványügyi intézkedésekre való tekintettel az emléktábla avatás elmaradt, de remélhetőleg a jövő évben mielőbb meg tudjuk tartani az ünnepélyes eseményt! Bővebb információ a talaj.hu oldalon.

Professzor úr tiszteletére az MTA, a Szent István Egyetem és a Magyar Talajtani Társaság Stefanovits Pál-emlékdíjat alapított.

© 2013-2024 ATK TAKI
Impresszum | Adatkezelési tájékoztató