rendezvény - konferencia

A "Funkciók és szolgáltatások Föld és Ég határán, avagy hogyan biztosítják a talajok az emberi (jól)létet" címmel megrendezett előadónapra 2022.11.29-én került sor az MTA Nagytermében.

2022. szeptember 30-án 14:00-22:00 között várjuk az érdeklődőket minden korosztályból a Talajtani Intézet épületében

A Talajtani Intézet, valamint az MTA Agrártudományok Osztályának Talajtani, Vízgazdálkodási és Növénytermesztési Tudományos Bizottsága „A talajtermékenység fenntartása nélkülözhetetlen természeti erőforrásaink hosszú távú megőrzésében” címmel tartott tudományos tanácskozást az MTA Székház Dísztermében.

A november 30-ra tervezett előadónapot határozatlan időre elhalasztjuk. A minél szélesebb körű személyes jelenléti rendezvény reményében az új időpont tervezését a járványügyi helyzet szignifikáns javulását követően kezdjük újra.

Az ATK Talajtani Intézet előadónapot szervez "A talajok szerepe a fenntartható fejlődési célok elérésében" címmel a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat keretében.

Intézetünk idén is csatlakozott a Kutatók Éjszakája programhoz, ahol interaktív programjainkkal bemutatjuk tudományterületünk sokszínűségét. A Talajtani Intézet épületében várjuk az érdeklődő kicsiket és nagyokat 2021. szeptember 24-én 14:00-23:00 között.

A Magyar Talajtani Társaság 2020 december 4-én mutatja be a Sárváron rendezett Vándorgyűlésről készült filmet.

Száz éve született Stefanovits Pál, a hazai talajtan, talajtérképezés és talajosztályozás emblametikus, nemzetközi hírű tudósa, az MTA rendes tagja, a Szent István Egyetem emeritus professzora, valamint a Magyar Talajtani Társaság örökös elnöke.

A „Fenntartható mezőgazdasági termelés? Ammónia-kibocsátás csökkentést szolgáló intézkedések és támogató internetes platform bemutatása” című online rendezvény 2020. november 25. (szerda) 14 órakor kerül megrendezésre.

A Magyar Talajtani Társaság a NAIK ERTI és az ATK TAKI munkatársaival együtt 2020. 09. 25-én online formában rendezte meg a Talajtani Vándorgyűlést. A szervezők a szűk körben megrendezett terepi nap programjáról kisfilmet terveznek közzétenni.

© 2013-2024 ATK TAKI
Impresszum | Adatkezelési tájékoztató