Hírek

A Talaj Világnapja alkalmából december 5-én kerül bemutatásra a Talaj = Élet című film.

A "Funkciók és szolgáltatások Föld és Ég határán, avagy hogyan biztosítják a talajok az emberi (jól)létet" címmel megrendezett előadónapra 2022.11.29-én került sor az MTA Nagytermében.

2022. szeptember 30-án 14:00-22:00 között várjuk az érdeklődőket minden korosztályból a Talajtani Intézet épületében

Szomorúan tudatjuk, hogy intézetünk korábbi munkatársa, a Talajtani Osztály kutatója, Dr. Lukács András életének 74. évében augusztus 26-án elhunyt.
Temetése 2022. szeptember 30-án 1/2 11-kor lesz a Farkasréti temetőben.

A Magyar Talajtani Társaság tagsága új vezetőséget választott. László Péter, az ATK TAKI tudományos főmunkatársa továbbra is az elnökhelyettesi pozíciót tölti be az elkövetkezendő négy évben.

Szatmári Gábort a Magyar Talajtani Társaság a talajtan és kapcsolódó területein végzett kiemelkedő színvonalú munkájának elismeréseként a fiatal kutatók számára alapított Kreybig Lajos díjjal tüntette ki.

Az ATK TAKI kutatói a Debreceni Egyetem Tájvédelmi és Környezetföldrajzi Tanszék munkatársaival együttműködésben vizsgálták a szántóföldi használat alatt álló szikes talajok térképezésének és értékelésének lehetőségeit egy 85 hektáros mintaterületen Dunavecse mellett. Kutatási eredményeiket az Agronomy (Q1, IF: 3,949) c. folyóiratban, ingyenesen olvashatóan tették közzé.

Az ELKH ATK Talajtani Intézet új közösségi tudomány programot indít „Ne csak a felszínt (L)ásd!” címmel.
A talajok megismerésére irányuló programunkban bárki részt vehet.

A Talajtani Intézet és az ELTE kutatói egy éven keresztül vizsgálták a Neszmélyi borvidék három szőlőültetvényén a talajerózió mennyiségének alakulását. A kutatás eredményei a Remote Sensing folyóiratban megjelent cikkben jelentek meg.

© 2013-2023 ATK TAKI
Impresszum | Adatkezelési tájékoztató