"Fulbrihgt Scholar in Residence" ösztöndíjat nyert Gedeon Csongor

"Fulbrihgt Scholar in Residence" ösztöndíjat nyert Gedeon Csongor

Gedeon Csongor, a Talajtani Intézet Talajtérképezési és Környezetinformatikai Osztály tudományos főmunkatársa elnyerte a Fulbrihgt Scholar in Residence ösztöndíjat. A Fulbright programhoz Magyarország 1978-ban csatlakozott, majd 1992-ben alapították a hazai Fulbright Bizottságot. A program a tudományos és oktatási együttműködést és kiválóságot támogatja mind diák, mind kutató, oktató kategóriákban. Legfontosabb háttér-támogatója az Egyesült Államok (50%), továbbá Magyarország kormánya (40%) és privát cégek járulnak hozzá az ösztöndíjak fedezetének előteremtéséhez (10%).

A kiválasztást számos interjú előzött meg, amelyekre egyrészt itthon, kontakt, másrészt távolról, online formában került sor. A hazai jelölést követően, a végső döntést a fogadó intézmény (University of Dubuque, Iowa) 5 tagú bizottsága mondta ki az interjút követően.
Gedeon Csongor egy akadémiai évet fog eltölteni Dubuque-ben, a University of Dubuque egyetemen. A két félév alatt oktatási, kutatási, és tájékoztatási és kapcsolatépítési ("outreach") feladatokkal fog foglalkozni az egyetem környezettudományi programjának keretében.

© 2013-2024 ATK TAKI
Impresszum | Adatkezelési tájékoztató