Talajtani Vándorgyűlés 2018. Pécs

Talajtani Vándorgyűlés 2018. Pécs

2018. augusztus 29 - szeptember 1. között került megrendezésre a Talajtani Vándorgyűlés Pécsett. A Magyar Talajtani Társaság (MTT) mint főszervező a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpont Talajtani és Agrokémiai Intézetével (MTA ATK TAKI), valamint a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karával (PTE TTK) és a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetével (PTE SzBKI) együttműködésben szervezte meg a talajtani szakemberek kétévente esedékes találkozóját. A rendezvényre 230 fő regisztrált: kutatók, oktatók, diákok (egyetemi hallgatók, PhD hallgatók, szakmérnök hallgatók), talajvédelmi felügyelők, talajvédelmi szakértők, növényorvos szakértők, laborvezetők, kereskedők, gazdálkodók.

A program augusztus 29-én este a PTE SzBKI ültetvényeinek bejárásával, talajaival való ismerkedéssel és borkóstolóval kezdődött. A konferencia két tudományos napja előadások, pódiumbeszélgetés és poszterbemutató keretei között zajlott. A szakembertalálkozón a résztvevők között kötetlen beszélgetésre is sor került. A konferencia záró, terepi napján rendezett ültetvénybejárás és talajszelvény megtekintés a Villányi borvidék nevezetes dűlőit is érintette.

A Vándorgyűlés társrendezvényeként a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szervezésében talajtani szakértői továbbképzésre, továbbá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szaktanácsadók számára szóló szakmai rendezvényére is sor került.

A rendezvényen készült további fotók galériája...

A PTE Univ TV riportja

© 2013-2024 ATK TAKI
Impresszum | Adatkezelési tájékoztató