Talajtani interaktív foglalkozások a gödöllői Zöld Óvodában

Talajtani interaktív foglalkozások a gödöllői Zöld Óvodában

2017. május 20-án a gödöllői Zöld Óvodában tematikus napot rendeztek az Óceánok, tengerek és vizek, valamint a kapcsolódó környezeti elemek témában. A korábbi, NAIK MGI rendezvényén bemutatott interaktív talajtanos bemutató nagy sikerére való tekintettel meghívták a MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézetet, valamint a Magyar Talajtani Társaságot a rendezvényre, hogy mutassa be a talajok tulajdonságait, funkcióit, illetve az földi élet szempontjából betöltött fontosságát, lévén a víz körforgásában a talajnak igen jelentős szerepe van.

A felkérést örömmel vettük, így egy 3 fős „különítmény” mutatta be a talajok fizikai-biológiai tulajdonságait, egy a már jól megszokott interaktív bemutató keretében. Ezen a napon a játéké volt a főszerep, így nagy sikere volt a zsebtalaj készítésnek, az agyaggal, vályoggal valamint a homokkal való gyurmázásnak, a nagyobbacska érdeklődők pedig a „Magyarország talajai” című puzzle kirakásában jeleskedtek. A talajlakó állatokat bemutató asztalnál egyenesen tumultus alakult ki többször is, a 3 órás program ideje alatt.

Lévén, hogy a Talajok Nemzetközi Évtizedében (2015-2024) kiemelten fontosnak tartjuk a figyelemfelhívást a talajok jelentőségére, fókuszálva arra, hogy a talajon nem csak állunk, hanem élünk is, jó volt játszva tanulni a kicsikkel. Reméljük jövőre is részt vehetünk az ehhez hasonló eseményen.

A rendezvényen készült további fotók...

© 2013-2024 ATK TAKI
Impresszum | Adatkezelési tájékoztató