Nemzetközi talajleíró kurzus és verseny (International Field Course and Soil Judging Contest)

Nemzetközi talajleíró kurzus és verseny (International Field Course and Soil Judging Contest)

2015. szeptember 1 és 5. között nagyszabású nemzetközi talajleíró kurzus és verseny került megrendezésre „International Field Course and Soil Judging Contest” címmel a Magyar Talajtani Társaság szervezésében, a Szent István Egyetem szakmai irányításával. A rendezvényre 28 országból érkező egyetemi- és PhD hallgatók 16 (3-5 fős) csapatban tanulhattak, és mérhették össze tudásukat. A szakmai felkészülést a csapathoz tartozó ún. "coach"-ok segítették.

Jó hangulatban, és – a szervező csapat áldozatos munkájának köszönhetően – egész héten gördülékenyen folytak az események. Az első két nap előadások és terepi gyakorlatok jegyében zajlott a Szent István Egyetem Gödöllői campus-ának területén. A következő két nap már teljes mértékben a terepi munkáról, és az ország különböző területein (Martonvásár, Atkár, Karcag) előforduló talajok megismeréséről szólt. A martonvásári helyszínt az MTA Agrártudományi Kutatóközpont, a szakmai támogatást pedig az MTA ATK TAKI biztosította. A verseny az utolsó napon Nádudvaron zajlott, ahol csapatban és egyénileg 2-2 talajszelvény leírása volt a versenyzők feladata.

A csapatversenyt a különböző afrikai országokból érkezett résztvevőkből álló "Hakuna Matata" nyerte, míg az összesített csapatverseny (a csoportos és az egyéni eredmények együttes számításával) első díját a "Team USA" vehette át. A "H-moles" névvel induló egyetlen magyar csapat mindkét eredményt tekintve harmadik helyezést ért el. A magyar csapat tagjaként az MTA ATK TAKI tudományos segédmunkatársa, Laborczi Annamária is részt vett a versenyen, aki egyéni eredménye alapján a 10. helyen végzett a versenyen.

Részletes eredmények a rendezvény hivatalos honlapján találhatók:
http://soiljudging-iys2015.com/results

Képgalériánk

További fényképek:
https://www.facebook.com/soiljudging2015

Hír és videó a Magyar Talajtani Társaság honlapján:
http://cms.talaj.hu/nemzetkozi-verseny-sikeres-hazai-szereples/

© 2013-2024 ATK TAKI
Impresszum | Adatkezelési tájékoztató