ATON

Agrokémia és Talajtan Online

Az AGROKÉMIA ÉS TALAJTAN az Akadémiai Kiadó AKJournals portfóliójában magyar és angol nyelven megjelenő, lektorált tudományos folyóirat a föld- és környezettudományok, a kémia és a biológia területén. 1951-ben alapították, mely a Magyar Tudományos Akadémia Talajtani és Agrokémiai Kutatóintézet (MTA TAKI - jelenleg ATK Talajtani Intézet) kiadványaként jelenik meg 1972-től 1997-ig a Magyar Agrártudományi Egyesület Talajtani Társaságának, 1999-től az MTA Agrártudományok Osztályának támogatásával.

A folyóirat a talajtan, az agrokémia és növénytáplálás, a talajmikrobiológia, és az agroökológia szakterületeken közöl eredeti tudományos közleményeket, míg „Szemle" rovatában összefoglaló és elemző témaismertetéseket, beszámolókat hazai és nemzetközi rendezvényekről, valamint könyvismertetéseket. „Vita" rovatában helyt ad egy-egy aktuális tudományos kérdésben képviselt véleményeknek, polémiáknak. Szerkesztőbizottsága a szakterület hazai prominens személyiségeiből áll. A folyóirat a PhD képzésekben részt vevő hallgatók és fiatal szakemberek meghatározó publikációs színtere.

Az Agrokémia és Talajtan korábbi cikkei a MTA Könyvtár és Információs Központ REAL-J repozitóriumában is elérhetők. Amennyiben konkrét cikkre van szüksége, kérem jelezze szerkesztőségünknek az editorial.agrokemia@atk.hu e-mail címen.

 

© 2013-2024 ATK TAKI
Impresszum | Adatkezelési tájékoztató